Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Prženi svinjski kare na seoski način

Prženi svinjski kare na seoski način

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Prženi svinjski kare na seoski način3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Prstohvat ljubavi i dobijate najukusniji svinjski kare na svetu"

Potrebni sastojci

  • svinjski kare - 8 - 10 komada
  • luk - 2 komada, velike glavice
  • so
  • brašno
  • origani
  • biber
  • ulje - suncokretovo
  • maslinovo ulje
  • belo vino
  • ruzmarin
  • beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

U velikom tiganju zagrejte suncokretovo ulje. Ubacite neoljušten čen belog luka i grančicu ruzmarina.

Začinite svinjski kare solju i biberom. Uvaljajte ih u brašno i ispržite u vrelom ulju dok ne postanu zaltasti. Izvadite kare na kuhinjski ubrus. Isecite luk na polu mesece. Izgnječite ga sa prstohvatom soli.

U drugi tiganj sipajte šolju maslinovog ulja.

Na dno stavite isečen luk, odozgo kare i završite preostalim lukom. Prelijte sa 2-3 kašike belog vina i još toliko tople vode.

Pospite prstohvatom origana ili čubrom, ako više volite. Poklopte posudu i dinstajte jelo oko 15 minuta na slaboj do umerenoj vatri.

Servirajte kare topao sa salatom po želji!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: