Način pripreme
Meso isecite na komadiće. U tiganju zagrejte ulje i stavite meso da se prži. Za prženje koristite metalan tiganj, jer za ovaj recept vam ne treba teflonski.
Meso pržite oko 10 minuta, pa dodajte šolju vode ili bujona, promešajte, kako saft ne bi ostao na dnu tiganja i poklopite.
Neka se dinsta na srednjoj temperaturi, sve dok tečnost ne ispari i onda će meso ostati ponovo na ulju i počeće da se prži. Stavite iseckane šampinjone i crvenu papriku, pa neka se sve prži dok meso ne porumeni.
Na kraju posolite, pobiberite i dodajte peršun.
Napomena: Nemojte meso odmah na početku da solite, jer se zbog soli ono skuplja, ispušta tečnost i biće žilavo. Zato kada spremate svinjetinu ili junetinu, meso uvek solite na kraju.
Pržena svinjetina odlično ide uz crno vino i dobro raspoloženje :)