Čudesne rol-viršle

10/12/2019
"Kada gledamo ove rol-viršle, kao da su iz neke vitrine u pekari - da, dali bismo pare za njih "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano732
  • Pregledi tokom meseca107
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite mast i pomešajte sa uljem.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte u njih suvi kvasac i so.

Ugrejte sveže mleko i rastvorite šećer u njemu. Dodajte ih u brašno, zajedno sa uljem i mašću.

Zamesite meko i glatko testo. Podelite na 10 jednakih delova. Oblikujte svaku lopticu i pokrijte pamučnom krpom 30-40 minuta.

Isecite viršle na dve polovine. Na svakoj napravite prorez po dužini. Stavite u prorez male komade topljenog sira.

Nakon toga razvijte oklagijom svaku loptu u tanku elipsu, nemojte dodavati brašno.

Testo sadrži veću količinu masnoće i ne lepi se prilikom razvijanja. Napravite proreze na 1 cm do pola. Stavite viršlu u neisečeni deo i uvijte u rolat.

Trudice se da ivice ostanu dole da se ne otvore prilikom pečenja.

Poređajte rol-viršle u pleh, obložen papirom za pečenje. Stavite u rernu i uključite na 40-50 stepeni. Ostavite 15 minuta da nadođe.

Pomešajte 1 žumance sa 1 kašičicom vode i namažite silikonskom četkom rol-viršle. Stavite da se peku na 180 stepeni sa ventilatorom 20-25 minuta dok ne dobiju lepu boju.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar