Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Dinstana boranija sa belim lukom

Dinstana boranija sa belim lukom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Dinstana boranija sa belim lukom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Tek smo samo malo pojeli, a kad smo pogledali već je pola šerpe nestalo"

Potrebni sastojci

  • boranija - 500 g
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • voda - 200 ml
  • so
  • mirođija
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite boraniju. U dubokom tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja. Stavite iseckan na sitno beli luk i prstohvat peršuna. Zapržite 2-3 minuta. Dodajte boraniju.

Pržite još 5 minuta, mešajući. Sipajte oko 200 ml tople vode i poklopite posudu.

Dinstajte na slaboj vatri dok boranija ne omekša ili dok ne ostane na masnoći. Sklonite gotovu boraniju sa ringle. Stavite u odgovarajući tanjir za serviranje.

Pospite mirođijom i servirajte kao garnirung pečenom mesu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: