Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Brza predjela»Boranija sa pavlakom i belim lukom u tiganju

Boranija sa pavlakom i belim lukom u tiganju

Boranija sa pavlakom i belim lukom u tiganju
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"Pripremite ovu ukusnu boraniju - savršena kao prilog ili dodatak mesu"

Potrebni sastojci

  • boranija - 500 g smrznuta
  • pavlaka - 200 ml
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • so
  • ulje - 70 g
  • univerzalni začin
  • beli biber - mleveni
  • sok od limuna - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Odmrznite boraniju. U dubljem tiganju zagrejte ulje i dodajte boraniju.

Pokrijte poklopcem i kuvajte dok boranija potpuno ne omekša. Povremeno promešajte.

Očistite čenove belog luka i dodajte ih u boraniju. Začinite solju, belim biberom i univerzalnim začinom.

Kuvajte još 2-3 minuta i dodajte pavlaku.

Promešajte i kuvajte dok se sos ne zgusne.

Prilikom serviranja poprskati sokom od limuna.

Odličan prilog i dodatak pečenom mesu.

Boranija sa pavlakom i belim lukom u tiganju je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: