Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Boranija sa lukom

Boranija sa lukom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k102
Boranija sa lukom
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 3
28/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Jednostavno, ali mnogo ukusno i ekonomično jelo"

Potrebni sastojci

  • boranija - 1 tegla, sterilisana
  • luk - 2 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 1 - 2 kašičice
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun
  • kiselo mleko
  • beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Ljuštimo i sečemo na sitno luk. Stavljamo da se dinsta u ulju i pola šolje vode.

Solimo po ukusu, kad ostane na masnoći posipamo brašno i mešamo.

Dodajemo i alevu papruku, mešamo i dodajemo šolju vode. Stavljamo boraniju i sitno isečen svež peršun.

Mešamo i ostavljamo da vri dok se ne zgusne. Serviramo sa kiselim mlekom, pomešanim sa pasiranim belim lukom.

Boranija sa lukom je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: