Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Boranija sa belim lukom iz 1957. godine

Boranija sa belim lukom iz 1957. godine

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k120
Boranija sa belim lukom iz 1957. godine
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
25/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Interesantna ideja za jelo - boranija sa belim lukom, retro, ali zauvek ukusno"

Potrebni sastojci

  • boranija - 1 kg, sveža
  • luk - 2 glavice, star
  • crveni luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 glavice, star
  • peršun
  • aleva paprika
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Boranija se očisti od vrhova i konaca.

Iseče se na parčiće.

Opere se dobro i stavlja se u šerpu.

Luk se očisti i opere. Seče se na sitno i dodaje se u boraniju.

Dodaje se voda u polivini količine boranije i dinsta se dok napola ne omekša.

Dodaje se aleva paprika i so.

Beli luk se očisti i opere, ne seče se. Dodaje se u dinstanu boraniju.

Preliva se maslinovim uljem.

Kuvanje se nastavlja dok se potpuno ne skuva, pri čemu se voda dodaje ako je neophodno.

Kada je boranija gotova, posipa se opranim i sitno isečenim peršunom.

Vatra se isključuje i boranija sa belim lukom iz 1957. godine se ostavlja pod poklopcem da se dinsta sa peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: