Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od ribe»Salata sa leblebijama, tunjevinom i maslinama

Salata sa leblebijama, tunjevinom i maslinama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Salata sa leblebijama, tunjevinom i maslinama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Zdrava salata od leblebija, tunjevine i maslina koji možete jesti za ručak ili večeru, neka vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 400 g, iz konzerve
  • tunjevina - 120 g, iz konzerve
  • kapar - 1 supena kašika
  • masline - 100 g
  • crveni luk
  • so
  • maslinovo ulje
  • limun
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Procedite leblebiju u đevđiru i operite hladnom vodom. Sipajte u odgovarajuću posudu.

U njega dodajte tunjevinu, oceđenu od ulja, masline, isečene na pola, isečeni crveni luk, 1 supenu kašiku mariniranog kapra.

Ako koristite slani kapar, prvo ga potopite na sat vremena u hladnu vodu.

Začinite salatu sa 3 supene kašike maslinovog ulja, sokom i rendanom korom jednog bio limuna. Promešajte dobro sastojke.

Servirajte salatu sa leblebijama, tunjevinom i maslinama sa kriškama limuna.

Ova salata sa tunjevinom je odgovarajuća za lagan ručak ili skromnu večeru!

Neka vam je slatko!

Napomena: Salatu sa leblebijama možete napraviti sa filetima marinirane skuše!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: