bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Italijanska štrudla od jabuka

Italijanska štrudla od jabuka

Italijanska štrudla od jabuka
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
11/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
"Ako vas zovu da probate italijansku štrudlu, uzmite dva parčeta - bićete zadovoljni"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i prašak za pecivo u posudu. U njega dodajte dva jajeta, šećer u prahu, hladan kravlji maslac, isečen na komade. Aromatizujte rendanom korom od limuna.

Zamesite meko testo sa maslacem. Podelite testo na dva jednaka dela. Uvijte u streč foliju.

Jedan deo stavite u frižider, drugi u zamrzivač. Ostavite da se ohladi, a u međuvremenu napravite nadev.

Oljuštite i izrendajte jabuku krupnije. Pospite smeđim šećerom, 3 supene kašike soka od limuna, cimetom i stavite krupnije isečene orahe.

Homogenizujte nadev. U okrugao pleh, prečnika 26 cm stavite papir za pečenje. Rasporedite ravnomerno testo iz frižidra. Preko stavite nadev, poravnajte.

Krupnije izrendajte preko jabuka testo iz zamrzivača.

Pecite štrudlu na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom oko 35-40 minuta.

Izvadite pečenu italijansku štrudlu od jabuka i odmah pospite šećerom u prahu sa jednim vanilin šećerom.

Sačekajte da se potpuno ohladi pre sečenja!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: