Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Sveži kupus sa svinjetinom u rerni

Sveži kupus sa svinjetinom u rerni

Teodora  Ivanova KamenovaTeodora Ivanova Kamenova
Pomoćnik kuvara
248418
Sveži kupus sa svinjetinom u rerni
Fotografije: Teodora Ivanova Kamenova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Ako i vi volite kupus, ovo će vam se još više dopasti"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g
  • kupus - 1 kg
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad, veliki
  • sirće - 4 kašike
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat, po želji
  • ulje - oko 10 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus iseći i u plehu u kome ćemo ga kuvati i izgnječite ga sa solju, sipati 4 kašike sirćeta, 4 kašike ulja, dodati crni biber i alevu papriku po ukusu, sitno iseckani oljušteni paradajz i dobro izmešati. Ostavljamo oko 30 minuta.

Za to vreme operemo, osušimo, isečemo svinjetinu na komade i pržimo sa svih strana, mešajući. Čim dobije zlatnu boju, dodajte 2-3 šolje vode i ostavimo da se krčka oko 20 minuta, dodajući seckanu i šargarepu.

Čim meso malo omekša, sve sipajte u pleh sa kupusom, promešajte i stavite u rernu na slabiju vatru da se kuva oko 40-50 minuta.

Ali vreme zavisi od toga koliko je nežan kupus, jer je ovo vreme dovoljno za meso. Malo pre nego što bude gotovo, možete da uključite i gornji grejač da ga zapečete. Ali ovo nije obavezno, kao i dodatak mlevenog muskatnog oraščića - prstohvat za raskoš.

Ovo je recept za kuvanje svežeg kupusa za one koji ne vole da hrana bude slatkasta, a sveži kupus ima taj ukus!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: