Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Sveži kupus sa junetinom

Sveži kupus sa junetinom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Sveži kupus sa junetinom
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Jelo koje podseća na najlepše dane detinjstva - prijatno!"

Potrebni sastojci

  • svež kupus - 1 glavica srednje veličine
  • juneća rebra i vrat - 1 1/2 kg
  • luk - 1 veća glavica
  • praziluk - 1 struk
  • šargarepa - 1 kom. veći
  • celer - 1/2 manjeg korena
  • ljuta paprika - 2 kom.
  • beli luk - 3 čena
  • koncentrat paradajza - 1 kašika
  • ljuta tucana paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 3 - 4 kom.
  • paradajz - 1 kom. veći
  • goveđa kocka - 3 - 4 kom.
  • biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Meso odvojiti od kostiju i iseći na manje komade. Iseckati celer, luk i praziluk na kockice, beli luk na listiće a šargarepu na deblje kolutove. Ljute paprike iseći po dužini.

U većem, dubljem loncu sa debelim dnom, na zagrejanom ulju propržiti koske sa preostalim mesom na njima, da malo porumene i odložiti sa strane.

Propržiti luk u istom loncu, dodati šargarepu i celer, nakon 2 minuta ljutu papriku, praziluk i beli luk.

Kada luk malo svene dodati koncentrat paradajza, ljutu tucanu papriku i lovorov list, kratko propržiti i dodati meso isečeno na kocke.

Uz češće mešanje, sačekati da meso promeni boju, umetnuti propržene koske, posuti dve usitnjene kocke i naliti šolju ili dve vode. Dinstati oko 40 minuta, uz povremeno dolivanje vode.

Za to vreme iseći kupus na manje kocke, a paradajz bez ljuske naribati na trenici.

Kada meso omekša, dodati kupus, naribani paradajz i preostale mesne kocke.

Pobiberiti i naliti sa 3 šolje vode, poklopiti i na umerenoj vatri kuvati oko 30 minuta da kupus dovoljno omekša.

Pre serviranja izvaditi listove lovora i posuti sitno sečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: