Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Posni sveži kupus sa leblebijama u rerni

Posni sveži kupus sa leblebijama u rerni

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Posni sveži kupus sa leblebijama u rerni
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Postili ili ne, obavezno treba da probate ovaj ukusan predlog - posni sveži kupus sa leblebijama u rerni"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 250 g (iz konzerve)
  • kupus - 500 g, svež
  • praziluk - 1 komad
  • ulje - 4 kašike
  • paradajz pire - 1 kašika
  • šarena so - 1 kašika (mešavina ljute aleve paprike, soli, piskavice)
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite praziluk na tanke krugove, a kupus - na tanke lente. Ocedite leblebije.

Zagrejte ulje na umerenu temperaturu u dubokom tiganju na ringli. Sipajte praziluk i kuvajte oko 3 minuta dok ne omekša.

Dodajte kupus, promešajte, poklopite poklopcem i kuvajte još oko 10 minuta, mešajući povremeno.

Sklonite poklopac i dodajte paradajz pire i šarenu so. Promešajte ponovo dobro i dodajte leblebije. Dodajte malo vode.

Ostavite jelo da vri oko 10 minuta, probajte i začinite sa još soli, ako je neophodno.

Sipajte posni kupus u vatrostalnu posudu za pečenje u rerni.

Zapecite na 180-190 stepeni oko 20 minuta ili dok se tečnost ne redukuje i posni kupus ne ostane samo na masnoći.

Posni sveži kupus sa leblebijema u rerni je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: