Šnicle sa lukom i pečurkama pržene u rerni

11/12/2019
"Šta god da vam govorili, šnicle sa lukom i pečurkama pržene u rerni su uvek dobra ideja "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano229
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 600 g (vrat)
  • luk - 3 - 4 glavice
  • pečurke - 250 g
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • so
  • biber
  • aleva paprika - dimljena
  • ljuta ppričica - po želji
  • belo vino - 100 ml
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Meso nasecite na tanke šnicle. Začinite sa soli i biberom. Stavite u frižider na jedan sat.

Za to vreme pripremite druge sastojke. Luk očistite i issecite na polumesece, a pečurke na tanke kolutove. Beli luk samo ogulite.

U tiganju sa nelepljivim dnom zagrejte 1 supenu kašiku ulja i kratko pecite šnicle, dok se ne stvori korica. Poređajte ih na dno vatrostalne činije.

U isti tiganj stavite 1 kašičicu šećera.čim počne da se karamelizuje dodaje luk. U početku ne mešajte. Čim promeni svoju boju, promešajte i ostavite na ringli 2-3 minute.

Na šnicle stavite isečene pečurke. Pospite začinima i soli po ukusu. Dodajte čenove belog luka. Odozgo stavite karamelizovani luk.

Zalijte vinom i sa još malo ulja. Stavite poklopac na atrostalnu posudu i stavite u hladnu rernu, uključite je na 220 stepeni. Pecite šnicle sa lukom i pečurkama u rerni oko sat i po vremena.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar