Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle sa pečurkama, šargarepom i lukom u đuvečari

Šnicle sa pečurkama, šargarepom i lukom u đuvečari

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Šnicle sa pečurkama, šargarepom i lukom u đuvečari
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
145 min.
Porcije
6
"Šnicle u đuveču sa raznim ukusnim stvarčicama - u receptu pogledajte kakvim"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 6 komada
  • pečurke - 250 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • crni biber - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • crni biber
  • luk - 2 glavice, stari
  • šargarepe - 2 komada
  • paradajz - 1 mala tegla
  • crveno vino - 150 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo marinadu, tako što su u dubokoj posudi iseckani luk, šargarepa, sok od jednog limuna, aleva paprika, crni biber i majčina dušica.

Solju posipamo šnicle i premazujemo ih marinadom ostavljajući na otprilike tri sata na hladnom.

Posebno seckamo ostalu šargarepu, glavicu luka na kriškice,

Očistimo pečurke i iseckamo na četvrtinice.

U glinenu đuvečaru ređamo red šnicli, red pečuraka, luk i šargarepe.

Posipamo paradajzom iz tegle i ponovo šnicle, pečurke, luk i šargarepe.

Na kraju sipamo crveno vino, poklopimo đuvečaru sa svinjetinom poklopcem i stavljamo u hladnu rernu.

Šnicle sa pečurkama, šargarepama i lukom u đuvečari pečemo na 200°C na otprilike sat, dva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: