Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske i pileće šnicle sa lukom i pečurkama

Svinjske i pileće šnicle sa lukom i pečurkama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Svinjske i pileće šnicle sa lukom i pečurkama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
6
"Ove šnicle se sjajno slažu sa pivom i salatom"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 3 komada
  • svinjske šnicle - 3 komada
  • ulje - 6 kašika
  • so
  • soja sos - 3 kašike
  • pečurke - 200 g
  • luk - 2 glavice
  • origao - 1 kašičica
  • belo vino - 100 ml
  • senf - 3 kašike
  • biber - 1 kašičica
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite pečurke i luk. Posolite pileće i svinjske šnicle. Pomešajte u posudi beli luk u prahu, origano, soja sos, senf i biber. Promešajte.

Marinirajte šnile i poređajte ih u đuvečaru. Poređajte između njih pečurke i luk. Prelijte uljem meso i dodajte belo vino.

Stavite đuvečaru u hladni rernu i pecite sočne šnicle 30 minuta na 220 stepeni, posle još 90 minuta na 160 stepeni.

Svinjske i pileće šnicle sa lukom i pečurkama se dopeku pred kraj pečenja bez poklopca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: