Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa lukom i pečurkama

Pileće šnicle sa lukom i pečurkama

Pileće šnicle sa lukom i pečurkama
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Kombinacija luka, pečuraka i piletine uz belo vino i aromatične začine činini ove pileće šnicle pravim užitkom za čuka."

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle od bataka - 6 komada
  • so
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • biber - 1/3 kašičice, mleveni
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • kravlji maslac - 50 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • pečurke - 250 g
  • luk - 1 velika glavica
  • belo vino - 100 ml
  • rendani kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće šnicle začinimo solju, belim lukom u prahu i suvom majčinom dušicom. Ostavljamo na hladnom pola sata.

U tiganju ugrevamo kravlji maslac i ulje. U njemu pečeo sa obe strane pileću šniclu.

Prženo meso prebacujemo u pleh i na njegovo mesto stavljamo pečurke i luk, isečene na kriške. Začinimo solju i malo majčine dušice. Kad omekša sipamo belo vino. Nakon što alkohol ispari pečurke i luk sipamo preko šnicli.

Pileće šnicle sa lukom i pečurkama stavljamo u rernu i pečemo na 200 stepeni 30 minuta. Pre nego što budu gotove odozgo preko mesa stavljamo rendani kačkavalj i jelo vraćamo u rernu da se peče još malo.

Servirajte pileće šnicle uz čašu kvalitetnog belog vina.

Pogledajte još kako se marinuju pileće šnicle i naučite koji su odgovarjaući sosevi za pileće šnicle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: