Način pripreme
Pileće šnicle začinimo solju, belim lukom u prahu i suvom majčinom dušicom. Ostavljamo na hladnom pola sata.
U tiganju ugrevamo kravlji maslac i ulje. U njemu pečeo sa obe strane pileću šniclu.
Prženo meso prebacujemo u pleh i na njegovo mesto stavljamo pečurke i luk, isečene na kriške. Začinimo solju i malo majčine dušice. Kad omekša sipamo belo vino. Nakon što alkohol ispari pečurke i luk sipamo preko šnicli.
Pileće šnicle sa lukom i pečurkama stavljamo u rernu i pečemo na 200 stepeni 30 minuta. Pre nego što budu gotove odozgo preko mesa stavljamo rendani kačkavalj i jelo vraćamo u rernu da se peče još malo.
Servirajte pileće šnicle uz čašu kvalitetnog belog vina.
Pogledajte još kako se marinuju pileće šnicle i naučite koji su odgovarjaući sosevi za pileće šnicle.