Način pripreme
Krompir se polu skuva u blago posoljenoj vodi oko 15-16 minuta. Treba da je polu gotov, a ne prekuvan i mek. Ohladi se i iseče se na pola, ali se ne ljušti.
Unutrašnjost se istruže kašikom. Ako primetite da je još mnogo tvrd i unutrašnjost se teško odvaja, poparite ga ponovo na kratko u kipućoj vodi.
Oljuštite ćorizo od omotača i stavite u posudu. Ako želite izdvojte krugove njega pre nego što ih oljuštite. Njih možete na kraju da stavite preko svakog krompira.
U mleveno meso od ćoriza stavite pavlaku, iseckan peršun, unutrašnjost krompira i biber.
Pasirajte u glatku pastu i njom napunite čamce od krompira. Stavite i parčence celog ćoriza ako ste odvojili.
Zapecite 10-12 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, nakon toga izvadite posudu za pečenje, pospite narendanim kačkavaljem i vratite na još nekoliko minuta da se razlije ili postane hrskav - kako više volite.
Servirajte punjeni krompir topao, posut sa još svežeg iseckanog peršuna.
Prijatno!