Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Slani štapići»Domaće grisine sa čubrom

Domaće grisine sa čubrom

K.GeorgievaK.Georgieva
Šegrt
3110294
Domaće grisine sa čubrom
Fotografije: K.Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Deca vole grisine, ali ove aromatične domaće grisine će se dopasti i odraslima"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 350 g
  • jaja - 1 komad
  • suvi kvasac - 1 pakovanje ili 1/2 kocke svežeg kvasca
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • voda - oko 200 ml, mlaka
  • ulje - oko 10 ml
  • čubar - 1 kašičica
  • susam
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite kvasac, šećer, kašiku bračna i mlaku vodu. Dobro promešajte i ostavite da se aktivira kvasac.

Za to vreme prosejte brašno i stavite so u njega. Umutite jaje i dodajte ga u bračno, pa dodajte aktvirani kvasac i ulje. Umesite mekano testo.

Ako je neophodno, tokom mešenja dodajte još brašna. Gotovo testo ostavite da naraste oko 30-40 minuta.

Nakon toga, testo podelite na jednake loptice. Svaku lopticu razvucite u koru debljine manje od 0, 5 cm. Isecite koru na tanke trake, koje uvrtite.

Odozgo pospite susam, so i čubar, a možete i bilo koje druge začine i semenke, po vašoj želji. Možete da ih premažete umućenim jajetom pre nego što ih pospete.

Poređajte grisine u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih oko 10-15 minuta na 180 stepeni uz uključen ventilator.

Po želji, možete da stavite i jednu kašičicu čubra u testo i da dodate i 1-2 kašike mlevenog paradajza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: