Način pripreme
U posudu stavite kvasac, šećer, kašiku bračna i mlaku vodu. Dobro promešajte i ostavite da se aktivira kvasac.
Za to vreme prosejte brašno i stavite so u njega. Umutite jaje i dodajte ga u bračno, pa dodajte aktvirani kvasac i ulje. Umesite mekano testo.
Ako je neophodno, tokom mešenja dodajte još brašna. Gotovo testo ostavite da naraste oko 30-40 minuta.
Nakon toga, testo podelite na jednake loptice. Svaku lopticu razvucite u koru debljine manje od 0, 5 cm. Isecite koru na tanke trake, koje uvrtite.
Odozgo pospite susam, so i čubar, a možete i bilo koje druge začine i semenke, po vašoj želji. Možete da ih premažete umućenim jajetom pre nego što ih pospete.
Poređajte grisine u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih oko 10-15 minuta na 180 stepeni uz uključen ventilator.
Po želji, možete da stavite i jednu kašičicu čubra u testo i da dodate i 1-2 kašike mlevenog paradajza.