Kuvana jagnjetina sa zeljem i pirinčem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
100
659
12/12/2019
"Garantovano sočnija jagnjetina nego što ste se nadali da ćete ikad probati "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano173
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2 kg
  • zelje - 600 g (blanširano)
  • mladi luk - 3 - 4 struka
  • sveža nana - 1 vezica
  • pirinač - 1 šolja
  • aleva paprika
  • beli biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečete meso na porcije i stavljate da se zaprži u ulju, posle dodajte isečen luk. Sipate alevu papriku, beli biber i dolivate vodu.

Ostavljate tako da vri na slaboj vatri.

Očišćeno zelje stavljate u kipuću posoljenu vodu. Procedite i sečete na parčiće.

Kada meso počne da se kida, stavljate zelje i nanu. Nakon pet minuta sipate i opran pirinač, na momente je neophodno da se promeša.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar