Kuvana jagnjetina sa krompirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8878
3
24/01/2020
"Zagrejte dušu sa ukusnom čorbicom od kuvane jagnjetine sa krompirom, prijatno "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano104
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro jagnjeću kolenicu, stavite je u šerpu sa hladnom vodom na ringlu.

Sačekajte da provri i skinite penu.

Stavite so, šargarepe (odvojte malo za zapršku), luk, celer i paškanat.

Kuvajte meso oko 30 minuta sa povrćem.

Oljuštite i isecite krompir. Stavite ga u šerpu.

Sačekajte da provri i dodajte paradajz, makarone i biber.

Nastavite kuvanje jagnjetine dok meso ne bude potpuno gotovo.

Istopite maslac i zapržite deo šargarepe koji ste izdvojili (narendan).

Sipajte u jagnjeću čorbu, isključite i pospite svežim peršunom.

Odvojeno uz kuvanu jagnjetinu sa krompirom se servira narendan i zakiseljen ren.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar