Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Medenjaci»Medenjaci za početnike

Medenjaci za početnike

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4989k432
Medenjaci za početnike
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
13/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
35
"Koliko puta ćete se pretvarati da ste početnici, da biste imali povod da pripremite i probate ove ukusne medenjake"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 150 g
  • med - 3 supene kašike, tečni
  • cimet - 1 kašičica
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 500 g, za meko testo
  • glazura
  • maslac - 1 kašičica
  • čokolada - 60 h
  • sveže mleko - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Jednostavno se pripremaju, a mekani su i ukusni, samo za početniike. U posudi umutite jaja sa šećerom, mešajte žicom ili mikserom.

Kad smesa pobeli, dodajte ulje tečni med, cimet.

Pomešamo sodu sa hleb sa sirćetom i kad nadođe sipamo u jaja.

Promešamo dobro i sa brašnom zamesimo dok ne dobijemo meko testo, ali da se ne lepi. Podelimo na dva dela i svaku razvučemo na koru debljine 0, 5 mm,

Čašom ili kalupom režemo krugove prečnika 5 cm, Poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje, na rastojanju jedan od drugog.

Rernu ugrevamo na 180 stepeni, pečemo medenjake samo 10 minuta, ne ostavljamo ih duže - postaće tvrdi. Vadimo iz pleha i poređamo na rešetku.

U kaseroli ili lončetu ugrevamo maslac, sveež mleko i izlomljenu crnu čokoladu.

Mešamo na tihoj vatri dok smesa ne psotane glatka i skidamo sa vatre. Ostavimo da se malo ohladi, četkom namažemo sve medenjake.

Ostavljamo da se glazura stegne i jedemo medenjake za početnike sa čajem ili kafom. Čim ja mogu, znači da možete i vi da ih pripremite.

Srećno, vredi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: