Svinjske šnicle u rerni sa začinima i krompirićima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
13/12/2019
"Kakve druge klasične predloge imamo osim svinjskih šnicli sa krompirom - nikakve, zato što je ovo sasvim dovoljno "
Priprema15 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno95 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano146
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • svinjsko meso - 1 kg
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • so
  • biber
  • kumin
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na kriške, istucamo ih i začinimo obilno začinima sa obe strane, ostavljamo ih sa strane.

Za to vreme oljuštimo i isečemo krompiriće kao za prženje. Začinjavamo ih veoma blago solju, jer će ih začiniti i začini od mesa i dobiće blagi pikantan ukus.

U posudu sipamo ulje, stavljamo krompiriće i poređamo šnicle preko njih. Zalivamo ih vodom tek toliko da ih pokrije.

Pečemo u zagrejanoj rerni. Nakon oko 30 minuta okrećemo šnicle, da uhvate koricu sa obe strane.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar