Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Ćureći bataci sa kiselim kupusom u rerni

Ćureći bataci sa kiselim kupusom u rerni

ZoriZori
Guru
8932865k
Ćureći bataci sa kiselim kupusom u rerni
Fotografije: Zori
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Nekoliko minuta za klasiku - Ćureći bataci sa kiselim kupusom u rerni"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 3 komada
  • kiseli kupus - 2 komada, krupnije glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • maslac - 60 g, meki
  • ulje - 1/2 šolje
  • praziluk - 1 truk
  • čorba od kupusa - 1 šolja
  • voda - 1/2 šolje
  • lovorov list - 2 komada
  • aleva paprika - 1 kašika
  • kumin - 1 kašičica
  • piment - 10 zrna
  • biber - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureći bataci se operu i odvoji se gornji i donji deo, da se dobiju porcije. Pravi se kašica od mekog maslaca, aleva paprike, malo soli, bibera i kumina. Meso se obilno maže smesom.

Kisli kupus se seče na krupnije, praziluk se ljušti od spoljašnjih grubih listoa i sitni se. Šargarepa se ljušti i seče na male kocke. Pomešaju se.

U prethodno uljem namazanu dublju glinenu posudu se sipa polovina kupusa, šargarepa i luka, preko njih se poređaju ćureći bataci, ubacuju se cela zrna pimenta, lovorovi listovi i sipa se preostala polovina povrća odozgo.

Doliva se šolja čorbe od kupsa, razređana sa malo vode i mlazom ulja.

Đuvečara se poklapa i jelo se peče u umerenoj rerni oko sat i malo jače.

Kada meso postane krhko, rerna se isključuje i ćuretina sa kupusom se ostavlja bar 20 minuta u isključenoj, ali još vrućoj rerni da se opusti pre serviranja.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: