Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Skuša u rerni sa kiselim kupusom

Skuša u rerni sa kiselim kupusom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
314851k94
Skuša u rerni sa kiselim kupusom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
21/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Pečena skuša sa kiselim kupusom se lako priprema, a kombinacija je jako dobra"

Potrebni sastojci

  • skuša - 2 komada
  • kiseli kupus - 1 tegla (500 g)
  • pirinač - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • sok od paradajza - 200 ml
  • čubar
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite kupus i pirinač u tiganj ili vatrostalnu staklenu posudu. Kiseli kupus može biti i iz bureta, a u tom slučaju ga sitno naseckajte.

Luk se očisti i iseče na kockice. Dodaje se zajedno sa alevom paprikom i sokom od paradajza. Začinite solju i biberom. Čubar se dodaje po želji.

U sve proizvode se dodaje malo više vode. Sve se promeša dobro.

Stavlja se da se peče sa poklopcem da se kupus dobro izdinsta.

Skuša se dobro očisti i opere. Svaku od njih podelite na 4 dela. Dodajte ih u pleh kada je pirinač skoro gotov jer se mnogo brže kuva i da ostane sočna.

Pečenoj ribi po potrebi doliti još vode.

Pečena skuša sa kiselim kupusom je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: