Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Čizkejk sa maskarponeom i breskvama

Čizkejk sa maskarponeom i breskvama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Čizkejk sa maskarponeom i breskvama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
16 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
21 min.
Porcije
10
"Hajde i probajte jedno parče ovog čizkejka i posle nas opet pitajte zašto toliko volimo leto"

Potrebni sastojci

  • keks - 200 g, maslac, mrvljiv
  • maslac - 80 - 90
  • breskve - 1 velika
  • pavlaka - 500 ml. tečna, slatka
  • maskarpone - 250 g
  • fruktoza - 40 g
  • voda - 100 ml
  • želatin - 6 g
  • slatko od breskvi - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Olujuštite i isecite breskve na parčiće. Stavite je u vodu na ringlu da vri 5 minuta, ili dok dobro ne omekša, i tada dodajte fruktozu. Promešajte i ostavite 2-3 minuta da se prohladi, dok za to vreme hidrirate želatin.

2. Rastvorite hidriran želatin u tečnost sa voćem, promešajte i ostavite da se ohladi.

3. Izgnječite i sameljite u blenderu keks. Pomešajte ih sa istopljenim maslacem i sipajte na dno posude za pečenje sa dnom koje se skida - 24 cm prečnik. Pritiskajte okrenutom stranom kašike i zaravnite koru, nakon toga stavite posudu u zamrzivač.

4. Umutite pavlaku sa maskarponeom u vazdušast krem. Kada se smesa od želatina sa voćem ohladila (ali ne čekajte da se stegne, razume se), sipajte je u delovima u čiz smesu i pravite kružne pokrete dok se potpuno ne homogenizuje.

5. Izvadite posudu sa korom za čizkejk iz zamrzivača, sipajte voćnu čiz smesu i zaravnite.

Ostavite tortu da se stegne najmanje 4 sata u frižideru.

Kada je čizkejk sa breskvama gotov možete da ga namažete slatkom od breskvi

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: