Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pečeni Krompir»Krompir haselbak (Hasselback potatoes)

Krompir haselbak (Hasselback potatoes)

Krompir haselbak (Hasselback potatoes)
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
15/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Želimo vam prijatno sa ovim odličnim švedskim specijalitetom, a to je krompir Haselbak"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada
  • maslac - kockica
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • majčina dušica - suva ili sveža
  • prezle - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro koru od krompira i osušite.

isecite gornji deo, pazite da ne idete do kraja krompira, na male kriške (kao lepeza).

Stavite krompir lepezu u pleh za pečenje.

Pospite sa malo maslinovog ulja, soli, bibra i majčinom dušicom.

Stavite kravlji maslac, isečen na male komade.

Po želji možete posuti sa malo prezli.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40-45 minuta ili dok pečeni krompir ne postane zlatan.

Servirajte krompir Haselbak kao prilog, a zašto da ne kao i glavno jelo, servirano sa sosom i sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: