Način pripreme
Rerna - 180 stepeni.
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Kvasac i šećer promešamo i dodajemo toplo sveže mleko, promešajte.
Pokrijte i ostavite da nadođe 20 minuta. Nakon toga sipamo u posudu miksera i dodajemo ulje, brašno, pomešano prethodno sa solju. Zamesimo meko testo koje se ne lepi oko 10-12 minuta.
Testo vadimo i prebacujemo u posudu, namazanu sa malo maslaca, pokrivamo i ostavljamo da nadođe dok se ne udvostruči.
Nadošlo testo prebacujemo na brašnom posutu radnu površinu i delimo na dva dela. Svako parče testa razvlačimo u krug prečnika oko 44-45 cm. Isečemo na trouglove.
Ivice svakog trougla u gornjem delu prstima malo raširimo. Stavljamo nadev 1 kašičicu slatkog od šljiva. Uvijamo kiflice.
Poređamo u pelh sa malim rastojanjem između.
Ne čekamo ponovo da nadođe. Odmah namažemo umućenim jajetom sa malo svežeg mleka.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju lepu boju oko 15-20 minuta, u zavisnosti od rerne i veličine kiflica.