Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Pamuk kiflice sa slatkom od šljiva

Pamuk kiflice sa slatkom od šljiva

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Pamuk kiflice sa slatkom od šljiva
Fotografije: Elitsa
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
25
"I baš kada ste pomislili da život ne može biti lepši, budite se od mirisa pamuk kiflica sa slatkom od šljiva"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 400 ml, toplo
  • šećer - 3 supene kašike
  • brašno - 76 g
  • sveži kvasac - 42 g
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 200 ml
  • brašno - 620 g
  • nadev
  • slatko - po izboru u ovom slučaju sam koristila slatko od šljiva
  • žumanca - 1 komad + 1 supena kašika za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni.

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Kvasac i šećer promešamo i dodajemo toplo sveže mleko, promešajte.

Pokrijte i ostavite da nadođe 20 minuta. Nakon toga sipamo u posudu miksera i dodajemo ulje, brašno, pomešano prethodno sa solju. Zamesimo meko testo koje se ne lepi oko 10-12 minuta.

Testo vadimo i prebacujemo u posudu, namazanu sa malo maslaca, pokrivamo i ostavljamo da nadođe dok se ne udvostruči.

Nadošlo testo prebacujemo na brašnom posutu radnu površinu i delimo na dva dela. Svako parče testa razvlačimo u krug prečnika oko 44-45 cm. Isečemo na trouglove.

Ivice svakog trougla u gornjem delu prstima malo raširimo. Stavljamo nadev 1 kašičicu slatkog od šljiva. Uvijamo kiflice.

Poređamo u pelh sa malim rastojanjem između.

Ne čekamo ponovo da nadođe. Odmah namažemo umućenim jajetom sa malo svežeg mleka.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju lepu boju oko 15-20 minuta, u zavisnosti od rerne i veličine kiflica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: