Način pripreme
U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i sklonite sa strane.
U drugoj posudi pomešajte kakao, beli i braon šećer, ulje. Promešajte kašikom, a nakon toga počnite da mutite mikserom. Dodajte jedno po jedno jaje, nakon toga umutite smesu.
Izrendajte čokoladu i zajedno sa vanilom ih dodajte. Na kraju dodajte brapno i lepo umutite mikserom. Pokrijte smesu folijom i ostavite bar na 4 sata ili 1 noć u frižideru.
Stavite papir za pečenje u pleh i od smese oblikujte loptice veličine kao orah, uvaljajte u šećer u prahu i poređajte na rastojanju.
Ugrejte rernu na 180 stepeni i pecite 10-12 minuta sa ventilatorom. Nemojte da ih prepečete - kad ih vadite još uvek su mekani, ali se posle stegnu, lepo je da sredina keksića sa kakaom ostane mekana.
Čuvajte raspuknute keksiće u kutiji da se ne suše.