Slatko od bresaka bez šećera

16/12/2019
"Čak i da vam je šećer zabranjen, ipak možete da jedete ukusno slatko od bresaka - pogledajte kako "
Priprema10 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom sedmice20
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za slatko od šećera, pošto će biti bez šećera, biramo zrele, čak i prezrele voćke.

Voće pažljivi operemo sunđerom za povrće tekućom vodom da skinemo buđ po koži voća.

Nožem sečemo svaku breskvu na pola i vadimo košticu (i ostatke).

Lično ja ne ljuštim voće i volim da ga pasiram, pre kuvanja. Dobijenu kašu od bresaka stavljam u unutrašnjost multikukera. Biram program za slatko i počinje.

Za vreme kuvanja slatka zatvaramo poklopac, zato što prska. Vreme uređaja je dva sata, ali ja smatram da je oko 60-70 minuta sasvim dovoljno. Dodajemo vanilu i promešamo.

Toplo slatko od bresaka bez šećera je ređe nego obično. Sipamo u suve ugrejane tegle sa poklopcem i kuvamo bar 10 minuta. Okrećemo naopako na bar 30 minuta i stavljamo na hladno.

Napomena: Ako volite, možete oljuštiti voće za slatko i iseći na komade - po želji je.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar