Način pripreme
Umutimo žumanca dok ne pobele sa 2/3 šećera.
U njih postepeno i redom dodajemo rastopljenu masnoću, mleko i deo brašna, ne prestajemo da mešamo.
Posebno umutimo belanca na sneg sa preostalom 1/3 šećera.
Pomešamo smes od žumanaca sa smesom od belanaca, postepeno dodajemo vanilu, koru od limuna, prašak za pecivo, pomešan sa kiselim mlekom, sodu za hleb i preostalo brašno.
Dobijeno brašno promešamo još jednom lagano i 2/3 sipamo u kalup za kolač, namazan maslacem i posut sa malo brašna.
Preostalu trećinu testa pomešamo i obojimo sa kakaom.
Sipamo ga u sredinu i kašikom mešamo da dobijemo oblik puža.
Kolač stavljamo da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni dok ne bude gotov.
Nakon što se ispeče, vadimo iz kalupa i ostavljamo da odstoji 30 minuta.
Po želji, šareni kolač posipamo šećerom u prahu.
Sečemo pre serviranja.