Način pripreme
Isecite pačije grudi od ivice sa kožom oštrim nožem. Pazite da ne pravite duboke proreze.
U tiganju sa dnom koje se ne lepi sipajte čašu maslinovog ulja, stavite jedan čen belog luka i grančicu ruzmarina. Stavite grudi sa kožom na dole i pržite 4-5 minuta. Okrenite meso uz pomoć hvataljke i pržite sa druge strane isto toliko vremena.
Ugrejte rernu na 200 stepeni. U pleh sipajte bujon, dodajte med i balsamiko sirće. Stavite meso ovaj put sa kožom na gore i stavite pleh u rernu. S vremena na vreme otvarajte i prelivajte meso sa sosom.
Pecite oko 15-20 minuta.
Izvadite pečene grudi i ostavite sa strane.
U šerpu sipajte crveno vino, dodajte šećer (obavezno braon), balsamiko sirće, jedan karanfičić i dve male oljuštene kruške.
Kad tečnost provri, počnite sa prelivajte kruške dok ne ostane na pola. Izvadite voće, nastavite da redukujete dresing dok ne dobijete konzistenciju tečnog meda.
Izgnječite jednu krušku na pire. Stavite u odgovarajući tanjir, preko stavite pačije grudi i prelijte dresingom.
Ukrasite pačiji magre preostalim kruškama!
Veoma ukusan pačiji magre sa crvenim vinom, najveći gurme recept koji sam pravila!