Način pripreme
Kada želite da pripremite sofisticiranu pačetinu magre, ali nemate vremena za komplikovane sosove uz nju, evo jedne ideje kako da je poslužite tako da vaše jelo bude idelno završeno i začinjeno na najbrži i jednostavan način.
Ostavite pačije grudi na sobnoj temepraturi na 20-30 minuta. Posolite ih sa strane kože i naseckajte same kože na romboide, bez stizanja do mesa.
Kada se pačetina otpustila, stavite je u tiganj bez masnoće iz pravca strane kože.
Uključite ringlu na umerenu vatru i ostavite da se masnoća istopi, skidajući deo nje u slučaju da je mnogo. Kožica treba da postane zlatkasta i hrskava.
Okrenite grudi i pecite i sa druge strane dok ne bude gotovo po vašoj želji. Ukoliko želite da imate krhko meso, nemojte preterivati sa kuvanjem pačetine, ona mora biti roze iznutra.
U slučaju da su grudi deblje, pecite na umerenoj vatri kako bi toplota ušla unutra. Ako su manje, onda pojačajte vatru i samo zapecite da bude zlatkasto.
Prebacite pačetinu magre u odgovarajuće porcione tanjire, pospite Maldonskom solju u ljuspicama, pokrijte kašičicom i po slatkog i na kraju pospite balzamiko redukcijom od malina za blagu kiselu noticu. Ovo je savršena kombinacija za pačetinu magre sa borovnicama - slatko, kiselo, slano.
Prijatno!