Način pripreme
U posudu prosejte brašno sa prstohvatom soli, dve kašičice praška za pecivo i jednu kesicu vanile.
Dodajte dva jejeta i jedno žumance. Sipajte ulje i mastiku. Dodajte kravlji maslac, isečen na kockcie. Zamesite meko testo sa maslacem.
Uvijte testo u parče najlona, stavite u frižider na 30 minuta.
Na brašnom posutoj radnoj površini rasporedite hladno testo u oblik pravougaonika.
U sredinu po dužini sipajte džem.
Presavijte jedan kraj preko slatkog, a odozgo drugi. Zatvorite i učvrstite oba kraja. Prebacite rolat u pleh, obložen papirom za pečenje.
Namažite umućenim belancem i pospite granulama šećera. Pecite rolat u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom oko 35-40 minuta.
Ostavite na rešetku da se ohladi i nakon toga isecite.
Neka vam je slatko!