Snežni božićni čokoladni kolači

20/12/2019
"Božićni čokoladni kolači, koje možete napraviti nekoliko dana pre praznika i da ne mislite čime ćete poslužiti svoje goste "
Priprema20 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno32 min.
Porcije40
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano297
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte brašnom sa mlevenim lešnicima/bademima, praškom za pecivo i solju da se dobro kombinuju.

Stavite tamnu čokoladu, maslac, rum u posudu srednje veličine iznad posude sa kipećom vodom. Rastopite čokoladu i maslac, mešajte često. Skinite posudu sa kipuće vode. Ostavite smesu da se ohladi.

Umutite zajedno sa jajima i šećerom oko 5 minuta. Pažljivo dodajte rastopljenu čokoladu smesu u jaja dok se ne pomešaju.

Dodajte smesu sa brašnom i mešajte dok ne dobijete lepljivo testo. Pokrijte i ostavite u frižider da se ohladi 1 sat. Smesa će se stvrdnuti i napravićete dobre loptice.

Ugrejte rernu na 175 stepeni na gornjem i donjem grejaču.

Poređajte nekoliko plehova sa papirom za pečenje.

Sipajte šećer u prahu u malu posudu. Oblikujte čokoladne keksiće u obliku lopte veličine oraha ili manje. Uvaljajte u šećer u prahu. Stavite kolače na list za pečenje, na razmaku 2 cm jedna od drugog.

Pecite snežne božićne čokoladne kolače 10-12 minuta. Keksići će biti mekani kad ih izvadite, ali se stvrdnu dok se hlade.

Ostavite da se ohlade. Kad se dovoljno ohlade i stvrdnu, prebacite u posudu.

Prva tri četiri dana su hrskavu kao keksići amareti, ali nakon toga omekšaju i budu neverovatno nežni, meki i ukusni.

Možete čuvati raspuknute kolače u dobro zatvorenoj kutiji sa poklopcem do Božića.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar