Način pripreme
Rerna - 180 stepeni; Pljosnata posuda za pečenje pokrivena papirom za pečenje.
100 g čokolade se iseče na parčiće i ostavi sa strane. 100 g čokolade se rastopi na vodenoj pari i ostavi na sobnoj temperaturi da se ohladi. U posudi se pomešaju: 1 šolja šećera u prahu, kakao prosejan kroz cediljku, kukuruzni skrob i so.
Belanca se stave u posudu miksera i umute u penu. Dodaje se pola šolje šećera u prahu i mućenje se nastavlja na velikoj brzini miksera dok se belance ne pretvori u sneg sa oštrim vrhovima - oko 2-3 minuta.
Na sporoj brzini miksera se dodaju suvi sastojci iz tri puta. Posuda se sklanja s miksera i špatulom se dodaje istopljena čokolada i iseckana čokolada, kao i esencija badema.
U posudu se stavlja oko pola šolje šećera u prahu. Malom kašičicom s grebe od smese i stavlja se u posudu sa šećerom u prahu i uvalja se prstima. Postavljaju se u posudu za pečenje sa papirom na odstojanju između biskvita.
Peče se na 180 stepeni oko 10 minuta.
Veoma prijatan čokoladni biskvit između puslica i orasnica, sa prijatnom aromom badema.