Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Snežni kolač za praznik

Snežni kolač za praznik

VeselinaVeselina
Inovator
139471k
Snežni kolač za praznik
Fotografije: Veselina
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Sjajan kolač sa kokosovim brašnom, odgovarajuć za jutarnju kafu u prazničnim danima"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada, L veličina
  • šećer - 200 g
  • so - 1 prstohvat
  • vanila - 2 komada
  • brašno tip 500 - 170 g
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • maslac - 1 supena kašika
  • krem ole, vanila - 1 pakovanje (60 g)
  • sveže mleko - 860 ml, sa 3.6% masti
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • kisela pavlaka - 1 kantica, od 400 g (sa 20% masti)
  • kokosovo brašno - ½ šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Tepsiju podmazujemo maslacem i nabrašnimo.

U posudi mutimo jaja, vanile i šećer u vazdušast krem.

Jaja smo prethodno izvadili na sobnu temperaturu, sveže mleko takođe. Jaja su velika, tako kora postaje lepša.

U kašu stavljamo brašno, so i prašak za pecivo, pethodno prosejane. Prosejemo kako bi kolač mogao da bude vazdušastiji. Sipamo gustu kašu u tepsiju i zagladimo špatulom.

Pečemo u blago zagrejanoj rerni na 170 stepeni otprilike 30-35 minuta - u zavisnosti od vaše rerne. Vadimo vrući kolač i zalivamo ga sa 450 ml svežeg mleka.

Mleko delimo u dve posude - u jednoj da bude 450 ml, a u drugoj 400 ml. Ova sa 450 ml će nam biti potrebna za zalivanje kolača. Polako zalivamo i ravnomerno velikom kašikom.

Drugih 400 ml svežeg mleka koje smo odvojili nam je potrebno za pravljenje Krema Ole. U posudu sa 400 ml svežeg mleka sipamo Krem Ole i 3 supene kašike šećera u prahu za slatkoću. Mikserom mutimo dok se ne dobije gladak krem.

U krem sipamo kiselu pavlaku i mešamo špatulom, ne mikserom da ne bi postao tečan, već gust. Kada se kolač ohladi, ravnomerno stavljamo krem.

Zagladimo odozgo špatulom ili kašikom i bogato posipamo kokosovim brašnom.

Naš Snežni kolač za praznik je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: