Način pripreme
Potopite suvi grožše u 50 ml ruma na 20 minuta. Dok mekša, sipajte šećer i dodajtejaja.
Mutite mikserom dok ne dobijete gladak i mekan krem. Dodajte sir, mutite mikserom, ali ovaj put na najnižoj temperaturi.
U posudi pomešajte brašno, prstohvat soli i pola paketa praška za pecivo.
U porcijama dodajte suvu smesu u krem od jaja. Stavite suvo grožđe. Dobro sjedinite.
Obložite pleh 24 cm sa papirom za pečenje. Na dno sipajte rastopljeni kravlji maslac.
Poređajte smokve po ukusu i pospite braon šećer. Sipajte smesu od keksa. Poravnajte.
Pecite kolač na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom oko 45 minuta.
Izvadite gotov kolač iz rerne i odmah okrenite na rešetku. Skinite papir.
Isecite okrenuti kolač od smokava nakon što se potpuno ohladi.
Neka vam je slatko!
Komentari