Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Obrnut kolač od smokava

Obrnut kolač od smokava

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Obrnut kolač od smokava
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Usporavate dah, okrećete kolač i posle vam srce ne da da pokvarite lepi kolač kada ga isečete"

Potrebni sastojci

  • smokve - 500 g
  • šećer - 200 g
  • brašno - 300 g
  • jaja - 4 komada
  • krem sir - 200 g sir tip filadelfija
  • maslac - 50 g
  • prašak za pecivo - 1/2 paketa
  • smeđi šećer - 50 g
  • rum - 50 g
  • suvo grožđe - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite suvi grožše u 50 ml ruma na 20 minuta. Dok mekša, sipajte šećer i dodajtejaja.

Mutite mikserom dok ne dobijete gladak i mekan krem. Dodajte sir, mutite mikserom, ali ovaj put na najnižoj temperaturi.

U posudi pomešajte brašno, prstohvat soli i pola paketa praška za pecivo.

U porcijama dodajte suvu smesu u krem od jaja. Stavite suvo grožđe. Dobro sjedinite.

Obložite pleh 24 cm sa papirom za pečenje. Na dno sipajte rastopljeni kravlji maslac.

Poređajte smokve po ukusu i pospite braon šećer. Sipajte smesu od keksa. Poravnajte.

Pecite kolač na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom oko 45 minuta.

Izvadite gotov kolač iz rerne i odmah okrenite na rešetku. Skinite papir.

Isecite okrenuti kolač od smokava nakon što se potpuno ohladi.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
LEP KOLAC DOBRI SU VAM RECEPTI ALI NISAM VIDELA U RECEPTU DA IMA KEKS A SPOMINJE SE
18.08.2022 17:05