Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Domaći đevreci

Domaći đevreci

Domaći đevreci
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
10
"Hajde na đevreke, uzimajte dok su topli i dok ih još ima"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 20 g, svež
  • so - prstohvat
  • ulje - 90 ml
  • šećer - 90 g
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 150 ml
  • kora od limuna - od jednog limuna
  • vanila - 1 komad
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • šećer - za posipanje
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte brašno na radnu površinu. Napravite udubljenje i stavite sve sastojke za testo.

Izmrvite kvasac (ako želite, možete rastvorite prethodno u mleku).

Zamesite meko testo. Uvijte pamučnom krpom i ostavite na toplom da nadođe dok se ne udvostruči.

Gotovo testo podelite na 10 jednakih delova. Svaku loptu podelite na dva dela.

Napravite dva fitilja, uvijte jedan u drugi i napravite đevreke.

Uradite na isit način i sa ostalim loptama.

Poređajte đevreke u pleh, obložen papirom za pečenje, na rastojanju.

Namažite žumancem, svežim mlekom i uljem. Pospite šećerom i susamom.

Ostavite na toplom da nadođe još jednom.

Ugrejte rernu na 170 stepeni i pecite domaće đevreke dok ne budu gotovi.

Izvadite i ostavite da se ohlade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: