Kavurma sa svinjskom džigericom na šopski način

Kavurma sa svinjskom džigericom na šopski način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
556
888
25/12/2019
"Srećni smo, što nas zima podseća na recepte kao što je ovaj - kavurma sa svinjskom džigericom na šopski način"
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano172
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • džigerica - 800 g, svinjska
  • luk - 2 struka, praziluk
  • paprika - 4 komada, sušena, crvena
  • paradajz - 1/2 konzerve
  • univerzalni začin - 1 kašika, od povrća
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - 1 šolja
  • ulje - 300 ml
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, operite i isecite pripremljenu svinjsku džigericu na parčiće.

Pospite univerzalnim začinom, promešajte i ostavite da odstoji oko 15 minuta.

Pomešajte brašno, biber i prstohvat soli o u njega dobro uvaljajte.

Ispržite dok ne postane zlatasto u ulju oko 15 minuta.

U dubokoj posudi zagrejte 5-6 kašika ulja i u njemu izdinstajte isečeni praziluk dok ne omekša.

Dodajte na sitno isečene suve paprike i paradajz od pola konzerve. Sipajte 100 ml tople vode.

Posolite po ukusu i dinstajte oko 15 minuta, nakon toga dodajte u dinstano povrće isprženu i od masnoće oceđenu džigericu.

Promešajte sve dobro, poklopite poklopcem i dinstajte kavurmu sa svinjskom džigericom na šopski način još 5-10 minuta.

Ukusna kavurma koju treba da probate!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar