Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sir na šopski način»Tradiciconalni đuvečići sa sirom na šopski način

Tradiciconalni đuvečići sa sirom na šopski način

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Tradiciconalni đuvečići sa sirom na šopski način
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Servirajte tople đuvečiće sa sirom na šopski način posute svežim peršunom. Neka vam je šareno i ukusno!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 komada
  • sir - 200 g
  • paprika crvena - 1 komad
  • paprika zelena - 1 komad
  • ljuta paprika - 2 komada
  • maslac - 50 g + za premazivanje
  • čubar - po ukusu
  • jaja - 2 komada
  • so - ako je potrebno
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • peršun - nekoliko strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite malo mekanog maslaca i namažite unutrašnjost đuvečića.

Isecite paradajz i paprike na krugove, ljutu papriku ostavite celu, a sir na komade.

Počnite da ređate sastojke u posudu, počnite sa nekoliko krugova paradajza, posipite sa malo čubra, stavite komad zelene i crvene paprike, pokrijte sirom, ponovo pospite čubrom i završite paradajzom.

Dodajte ljutu papriku, preporučuje se da je pretoga rasečete i stavite sa strane u posudu.

Nakon toga ponovo čubar i na kraju stavite komad maslaca.

Tako uradite sa svim.

Stavite poklopac i pecite sir na šopski način u rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Izvadite i u svaku razbijte po jedno jaje i pospite prstohvatom aleve paprike.

Vratite u rernu i pecite još 10 minuta dok jaja ne budu gotova.

Servirajte tople đuvečiće sa sirom na šopski način posute svežim peršunom.

Ako vam se dopada recept, probajte i naše druge ukusne recepte za sir na šopski način, posne đuvečiće ili ove đuvečiće bez mesa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: