Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Kavarma»Kavarma sa svinjskom džigericom

Kavarma sa svinjskom džigericom

Kavarma sa svinjskom džigericom
Fotografije: Potrebitel#233043 Georgi
1 / 4
20/06/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Kavarmu sa svinjskom džigericom i svinjskim mesom poslužite uz čaše lepog crvenog vina"

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - 1/2 kg
  • svinjetina - 1/2 kg (šareno meso)
  • praziluk - 3 struka
  • paradajz - otprilike 400 g, kruno mleveni, pire
  • crni biber
  • kumin
  • bosiljak
  • so
  • brašno - 2/3 supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska džigerica se opere, očisti i nasecka na sitne komade, ostavlja se u duboku posudu, zaliva se svežim mlekom da se namoči na otprilike sat vremena.

Meso se seče na male komade i usoli. Praziluk se sitno nasecka.

U dubokoj posudi se pomešaju paradajz pire sa alevom paprikom, crnim biberom, kuminom i bosiljkom i prstohvatom šećera, sve se dobro izmeša kao dresing.

U duboki tiganj ili šerpu se stavlja masnoća i zaprži se naseckana džigerica tako što se prethodno uvalja u brašno sa solju.

Kada se dobro zaprži, dodaje se i meso, meša se, zatim - i naseckani praziluk i na kraju se sipa i dresing od paradajza.

Sve ovo se kuva na umereno jakoj vatri dok svi sastojci ne budu gotovi.

Kavarmu sa svinjskom džigericom i svinjskim mesom poslužite uz čaše lepog crvenog vina :)

Recepata za kavarmu ima mnogo - isprobajte dok ne pronađete savršen recept. Ovde bismo dodali da probate i naše Katino meze - kombinacija ukusa i savršen.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: