Način pripreme
Svinjska džigerica se opere, očisti i nasecka na sitne komade, ostavlja se u duboku posudu, zaliva se svežim mlekom da se namoči na otprilike sat vremena.
Meso se seče na male komade i usoli. Praziluk se sitno nasecka.
U dubokoj posudi se pomešaju paradajz pire sa alevom paprikom, crnim biberom, kuminom i bosiljkom i prstohvatom šećera, sve se dobro izmeša kao dresing.
U duboki tiganj ili šerpu se stavlja masnoća i zaprži se naseckana džigerica tako što se prethodno uvalja u brašno sa solju.
Kada se dobro zaprži, dodaje se i meso, meša se, zatim - i naseckani praziluk i na kraju se sipa i dresing od paradajza.
Sve ovo se kuva na umereno jakoj vatri dok svi sastojci ne budu gotovi.
Kavarmu sa svinjskom džigericom i svinjskim mesom poslužite uz čaše lepog crvenog vina :)
Recepata za kavarmu ima mnogo - isprobajte dok ne pronađete savršen recept. Ovde bismo dodali da probate i naše Katino meze - kombinacija ukusa i savršen.