Način pripreme
Očistite, operite i isecite pripremljenu svinjsku džigericu na parčiće.
Pospite univerzalnim začinom, promešajte i ostavite da odstoji oko 15 minuta.
Pomešajte brašno, biber i prstohvat soli o u njega dobro uvaljajte.
Ispržite dok ne postane zlatasto u ulju oko 15 minuta.
U dubokoj posudi zagrejte 5-6 kašika ulja i u njemu izdinstajte isečeni praziluk dok ne omekša.
Dodajte na sitno isečene suve paprike i paradajz od pola konzerve. Sipajte 100 ml tople vode.
Posolite po ukusu i dinstajte oko 15 minuta, nakon toga dodajte u dinstano povrće isprženu i od masnoće oceđenu džigericu.
Promešajte sve dobro, poklopite poklopcem i dinstajte kavurmu sa svinjskom džigericom na šopski način još 5-10 minuta.
Ukusna kavurma koju treba da probate!