Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Čokoladni kolač sa jabukama i glazurom

Čokoladni kolač sa jabukama i glazurom

TonyTony
Početnik
712
Čokoladni kolač sa jabukama i glazurom
Fotografije: Tony
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Nemojte se samo oblizivati - evo vam recept i sami spremite ovaj ukusan kolač"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • maslac - 200 g
  • šećer u prahu - 225 g
  • jaja - 3 komada
  • kakao - 50 g
  • voda - 50 ml
  • prašak za pecivo - 1 kom. (ili 1/2 kašičice sode bikarbone)
  • jabuke - 2 komada zelenih (oguljenih i isečenih na četvrtine)
  • brašno - 220 g
  • za glazuru
  • šećer u prahu - 115 g
  • kakao - 2 kašike
  • sveže mleko - 3 - 4 kašike
  • maslac - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojke za koru isipajte u blender/mašinu za pasiranje i neka se pasiraju sve dok ne dobijete glatku smesu.

Isipajte dobijenu smesu u tepsiju, koju ste obložili papirom za pečenje, i pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni dok ne bude gotova. Izvadite iz rerne i ostavite je na stranu dok se u potpunosti ne ohladi.

Sastojke za glazuru isipajte u činiju (možete dodati i 2-3 kockice čokolade, kako bi bila gušća), koju ste stavili u šerpu sa kipućom vodom (na pari) dok se ne otopi sve i dok ne dobijete homogenu smesu.

Možete dodati još mleka, ako dobijete previše gustu smesu. Kolač isecite i prelijte glazurom. Čim se glazura stegne, kolač možete poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: