Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Nepečene štrudlice sa smokvama

Nepečene štrudlice sa smokvama

Korisnik#243428Korisnik#243428
Šegrt
109130380
Nepečene štrudlice sa smokvama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Kakve recepte volimo? Brze, lake i ukusne"

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 1/2 šolje (samlevenih u blenderu dok se napravi brašno)
  • kokosovo brašno - 1/2 šolje
  • urme - 1 šolja
  • cimet - 1 kašičica
  • sok od limuna - 5 kašika
  • so - prstohvat
  • smokve - 1 šolja
  • topla voda - 1/2 šolje
  • kora limuna (po ukusu)
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica (po ukusu)
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo testo:

Staviti ovseno brašno (koje ste sami napravili) , kokosovo brašno, so i cimet u blender i mešati sve dok se urme fino ne usitne. Dodavati jednu po jednu kašiku limunovog soka dok mešate u blenderu sve dok se masa fino ne sjedini (da izgleda kao testo koje se može fino oblikovati).

Punjenje:

Potopite smokve u toplu vodu na 30 minuta da omekšaju.

Izblendajte smokve sa polovinom vode u kojoj su bile potopljene, limunovom korom i ekstaktom vanile sve dok se ne dobije kompaktna masa (da izgleda kao džem).

Na papiru za pečenje razvijte oklagijom testo pa na polovinu testa stavite pripremljeni fil. Držeći papir preklopite polovinu testa preko one druge polovine (na koju ste već stavili fil i lepo prstima pritiskajte i povežite.

I to je to. Sad samo iseckajte na štrudlice željene širine i uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: