Način pripreme
Pomoću odgovarajuće posude sipam pileći bujon i sačekam dok provri. Skuvam testeninu prema uputstvu na pakovanju. Sklanjam posudu, procedim testeninu, sačuvam oko 1 šolju bujona.
Sečem šunku na srednje kocke i zapržim je blago u dubokom tiganju. Izvadim je na kuhinjski ubrus i dodajem u masnoću na sitno isečen luk i čenove belog luka.
Začinjavam solju i biberom. Ubacujem grančice bosiljka, da se aromatizuje masnoća. U posudi umutim jaja i brašno. Dodajem sveže mleko, fino narendan parmezan i mešam.
Dodajem u mlazu smesu u tiganj i mešam energično. Dodajem iz dva puta odvojeni bujon od kuvanja, mešajući neprestano. Dodajem linguine i mešam pažljivo, da ih ne pokidam.
Servirajte testeninu toplu, posutu sa malo fino narendane kore limuna i aranžirajte sa strukom bosiljka.