Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Linguini sa svinjetinom i povrćem na kineski način

Linguini sa svinjetinom i povrćem na kineski način

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Linguini sa svinjetinom i povrćem na kineski način
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Balansiran ukus i izvrsna aroma - ovaki bi mi najtačnije opisali ove linguine"

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 350 g
  • linguini - 250 g (1/2 pakovanja)
  • paprika - 1 komad, zelena
  • pečurke - 100 g
  • tikvice - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • belo vino - 1 šoljica
  • soja sos
  • beli luk - 2 presovana čena
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja. Upržite na trakice nasečeno povrće u malo masnoće. Najbolje je da koristite duboki tiganj, koga u Kini zovu Vok.

Kada se povrće lagano uprži, nikako ga nemojte prepržiti, izvadite ga iz tiganja. U istom tiganju ispržite i izgnječeni beli luk.

Dodajte meso, koje ste prethodno nasekli na kockice i pržite ga u masnoći od povrća.

Dodajte vino, soja sos i biber po ukusu.

Vratite povrće u tiganj, dodajte skuvanu testeninu i ostavite na vatri još oko 5 minuta uz neprestano mešanje dok se arome ne ujednače.

Prijatno uz linguine sa svinjetinom i povrćem na kineski način!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: