Način pripreme
Oljuštite jabuke i iseckajte na sitne kockice. Dodajte šećer, limunov sok, cimet i listiće badema, pa sve lepo pomešajte.
Pobrašnjite radnu površinu i rastanjite lisnato testo vrlo tanko. Presecite ga popreko na 3 dela. Premažite svaki deo tankim slojem krem sira (ili, možda čak i kiselom pavlakom).
Rasporedite fil sa jabukama preko testa tako da gornja i donja ivica svakog dela ostane prazna. Savijte testo u rolat tako što ćete rolati popreko. Sada ivice pritisnite i zatvorite sva 3 rolata (zato ste ostavljali gornju i donju ivicu praznu, da bi sad mogli lepo da zatvorite rolat).
Sva 3 rolata presecite preko pola i stavite svih 6 polovina u posudu za mafine (koju ste prethodno pobrašnjili) i to tako da otvoreni deo svake polovine bude gore (da bi izgledali kao ružice).
Razmutite prašak za puding u mleku pa sipajte u svaku ružicu (rasporedite jednako).
Premažite razmućenim jajetom.
Pecite u zagrejanoj rerni 30 minuta na 180 stepeni C.
Uživajte!