bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Torta sa tečnom čokoladom, pavlakom i bananama

Torta sa tečnom čokoladom, pavlakom i bananama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Torta sa tečnom čokoladom, pavlakom i bananama
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 2
27/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije11
"Takva torta se ne gleda, ili se pojede do kraja ili se zovu prijatelji da pomognu u teškom zadatku"

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • jaja - 8 komada
  • brašno - 270 g
  • vanila - 2 kesica
  • prašak za pecivo - 10 g
  • Za krem
  • pavlaka - 400 ml, slatka
  • tečna čokolada - 400 g
  • rum - 1 ampula, esencija
  • esencija - 1 ampula, limunska
  • Za mazanje odozdo
  • tečna čokolada - 300 g
  • Za ukras
  • banane - 4 komada, i za između kora
  • šarene mrvice - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremanje kora:

U posudi umutite jaja sa šećerom u vazdušastu smesu. Dodajte prašak za pecivo i brašno i mešajte dok ne postane vazdušasta i ujednačena smesa. Prebacite smesu u tri jednaka kalupa za tortu prečnika 24 cm, koje stre prethodno oblepili papirom za pečenje i namazali.

Ako vam je rerna velika ispecite i tri kore zajedno, ako ne ispecite prvo dve zajedno, a posle sledeću, pri čemu se sve tri peku na 180 stepeni 45--50 minuta.

Pripremanje krema:

Sipajte pavlaku u posudu i umutite je, dok se ne dobije vazdušasti sneg. Podelite je na pola i u jedan deo sipajte čokoladu i ampulu ruma, a u drugu ampulu limuna. Ostavite ih u frižideru da se stegnu 30-40 minuta.

Kada su kore potpuno gotove ostavite ih da se dobro ohlade.

Sklapanje:

Na odgovarajuću podlogu stavite prvu koru i namažite je čistom pavlakom. Poređajte kriške banane i stavite drugu koru, koju mažete čokoladnom pavlakom i takođe stavljate kriške banane.

Na kraju treću koru namažete čistom tečnom čokoladom i pomoću šprica pravite ružice od ostatka - moje izgledaju malo bele jer je čokolada bila mešavina između bele i crne.

Poređajte banane i pospite šarenim mrvicama. Ostavite čokoladnu tortu sat-dva da odstoi u frižidderu i servirajte.

Beleška:

Ako volite sočnije torte možete da napravite sirup za vašu tortu. Ja sam ovaj put preskočila.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: